• GIPSZKARTONOZÁS

    Igényes, gyors, minőségi

Mi az a gipszkarton burkolat?

A gipszkarton gyors építőanyag, ami azt jelenti, hogy nincs szükség folyékony kötőanyagra, a rögzítés csavarokkal és profilokkal történik, ami azonnali szilárdságot kölcsönöz az elkészített elemnek, tehát a használatba vétel hamar megtörténhet. Ráadásul a gipszkartonozás mint eljárás minimális törmelékkel, kosszal jár, aminek minden tulajdonos örül.

A gipszkartonozás során felhasznált alapanyag gipszből, apróra vágott papírból, perlit és még egyéb hozzáadott anyagokból áll. A gipszkarton váz acélból készül, erre kerül rá maga a gipszkarton lap, az építőanyag igen könnyű.

Hogyan készül a gipszkarton fal?

A gipszkarton falat csupán glettelni kell, és a glett száradása után azonnal festhető vagy burkolható.

Egyre többen ismerik fel a gipszkartonozás mint szárazépítészeti eljárás előnyeit. Kedvező tulajdonságai miatt nem csak az irodaházakban, hanem az otthonokban is egyre elterjedtebb építési és burkolási forma.

Ha szeretné átalakíttatni otthonát és gyors, precíz munkára van szüksége, akkor válasszon minket! Több mint egy évtizede dolgozik szakértői csapatunk gipszkartonozás területén, így bátran elmondhatjuk, hogy a gipszkartonozás nekünk nem okoz fejtörést. Tevékenységünk kezdete óta készítettünk már különböző takarásokat, álmennyezetet és tetőtéri burkolatot is. Hogyha ennél különlegesebb igényekkel rendelkezik gipszkartonozás terén, akkor is érdemes bennünket keresnie, hiszen a palettát a rejtett világítások, dobozolások, gipszkarton polcok, álmennyezet, válaszfalak és szoba leválasztások teszik teljessé, annak érdekében, hogy lakása még jobban tükrözhesse elképzeléseit egy igazi otthonnal kapcsolatban.

A gipszkartonozás előnyei téglával szemben

Mert segítségével méretpontos, sima felület hozható létre. Mivel könnyű, a szállítási költség alacsony, nincs szükség raktározásra, ezért költségmegtakarítást lehet vele elérni. Kis súlya miatt az acél alapszerkezettel együtt is a födémet csak minimálisan terheli, ezért tetőtérbeépítés esetén szinte az egyetlen lehetőség – gondoljunk csak az építőanyag helyszínre (emeletre) szállítására.

Használata egyszerű, az építés során alig keletkezik hulladék, az építési költségek átlagosan 20 %-kal alacsonyabbak a hagyományos technológiához képest. Ráadásul a falszerkezet vékonyabb, mint a vakolt téglafal, így nagyobb a lakás hasznos alapterülete, mégis kiváló a hangszigetelő képessége. A vezetéképítéshez nem kell falat vésni, javítani, könnyen szerelhető. A horganyzott acél szerkezet tartós, jó teherbíró. Szükség esetén egyszerűen bővíthető, mellé- vagy akár ráépítéssel.

Gombák, rovarok, rágcsálók ellen védett. Folyamatosan építhető, nincs száradási idő, mint a téglafalnál. Az építéshez alig van szükség vízre. Amíg a hagyományos módon akár hetekig is eltarthat az átalakítás, addig a gipszkartonozás segítségével egy-két nap alatt komplett belső terek alakíthatók át úgy, hogy nem is lesz felismerhető a korábbi kialakítás. A normál változaton kívül létezik tűzálló és vízálló kivitel is, így felhasználási területe szinte korlátlan. Nem utolsó sorban környezetbarát, hiszen egyszerűen újrahasznosítható, ezzel szemben a tégla és beton törmelék hasznosítása nem egyszerűen megoldott.

Összességében növeli a lakás komfortfokozatát, otthonosabb és melegebb érzést biztosít, melyben egész családja jól érzi magát.

Mi készíthető el gipszkarton segítségével?

Nincsenek kötött méretek vagy formák, így bármilyen szögletes vagy íves forma kialakítható gipszkartonból. Ha szeretné feldobni otthonát rejtett világítással vagy boltívvel, esetleg trükkös takarásokat, íveket álmodott meg,  akkor a gipszkarton lesz a megfelelő anyag, mert ezzel könnyedén és hatékonyan tudjuk megvalósítani elképzeléseit.

Kérje ingyenes ajánlatunkat, vagy tegye fel kérdését szolgáltatásainkkal kapcsolatban!

Kérjen ajánlatot online:

Gipszkartonozás

Az “Küldés” gomb megnyomásával hozzájárulását adja, hogy munkatársunk megkeresse a megadott elérhetőségeken, valamint elfogadja az Adatvédelmi Szabályzatunkat. Megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át.

Rólunk mondták

Úgy gondoltam a gipszkarton fal nem lesz teljes értékű, nem tudok majd megfelelően polcot rögzíteni, de most hogy kész nagyon örülök neki mert látom, hogy tökéletesen tart és nem kellett napokig téglákat cipelni a 4. emeletre

H. BalázsBudapest

Csak ajánlani tudom őket, szépen vakoltak és festettek, összetakarítottak minden törmeléket, így feleségem is örült hogy nem kell vele bajlódnia.

K. IstvánBudakeszi